ARE CE CĂUTA RELIGIA ÎN ȘCOLI?

   Vizionare 92,874

Andrei Ciobanu

Acum 5 luni

Cartea "Dumnezeu vs Satana. Vacanță în România" e aici:
tinyurl.com/y4np5924
Am avut un clip cu materii care trebuie scoase din programa școlară. Religia nu a fost printre ele. Unii m-ați felicitat, alții m-ați acuzat că nu aș scoate religia din școli.
V-am promis atunci că o să vorbim și despre subiectul ăsta controversat. Și uite, cel mai greu subiect pe care l-am dezbătut eu pe canalul ăsta - prezența religiei printre materiile școlare.

Vă mulțumesc pentru că sunteți și aici!
Instagram: andreistandup
Facebook: andrei.standup/
TikTok: www.tiktok.com/@andreistandup
Andrei Ciobanu este realizatorul matinalului de la Kiss FM, autorul cărților ”Suge-o, Ramona” & "Suge-o, Andrei" și scenaristul filmului ”Oh, Ramona!”.

Video: Shopy
Produced & Edited by Andrei Dragostin (Nor Negru)

Comentarii
NEO NAZYST KANPHEAC Nicolae
NEO NAZYST KANPHEAC Nicolae Acum 3 Zile
Sl Andrei, Să știi că Religia este =Cu Docmele din Biblie, Să știi că Biblia este o mare MIZERIE ȘI CEA MAI MARE MINCIUNA OMENEASCĂ DE PE PLANETĂ, CUNOSC FOARTE MULȚI POCĂIȚI =IPOCRIȚI, ȘI CRESTINII =CRETINII, SĂ FIM OBECTIVI, CUM POȚI SĂ-MI SPUI CĂ ÎL IUBEȘTI PE ISUS HRISTOS CÂND ÎȚI OTRAVESTI APROAPELE TĂU, SAU CA IPOCRIȚI POCĂIȚI SCUIPI UN COPIL INOCENT, CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ ÎNJOSESTI SUFLETUL UNUI CREATORULUI, SĂ ȘTII CĂ ASTA SA ÎNTÂMPLĂ ÎN BISERICA ADVENTISTA ȘI PENTICOSTALA, ȘI LA ORTODOX ADICĂ ORTOHOTII, 😷🤓😇
Irina grigor
Irina grigor Acum 18 Zile
Sunt fericita sa aud ca in România suntem religioși ca credem in Dumnezeu, știm ca scopul masoneriei este sa distrugă toate bisericile, tu ai reprezinți foarte bine pe masoni.
Daniel Cornici
Daniel Cornici Acum 22 Zile
De ce ei în derâdere pe Dumnezeu, Religie Eu sunt Credincios și să știi că ai pierdut un abonat
Adrian Virgil Patroc
Adrian Virgil Patroc Acum 25 Zile
Da avem nevoie de Dumnezeu
dacika44
dacika44 Acum lună
da, dar optional nu obligatoriu, cel putin asta e parerea mea, e bine sa fie informati insa trebuie sa-si faca singuri o parere despre asta, iar la o virsta frageda e ff usor sa fie influentati/manipulati
Raul Tunduc
Raul Tunduc Acum lună
Sunt de acord cu tine, Andrei, când spui ca Biblia este o lectura obligatorie, dar sa o faci doar când simți. Și, din punctul meu de vedere, cu cât o citești de mai multe ori cu atât sunt mai mari șansele sa înțelegi de fapt Învățăturile care se ascund în spatele acelor istorisiri.
Cristina C
Cristina C Acum lună
Eu nu sunt sigura ca Dumnezeu exista si am fost ferm impotriva predarii religiei in scoala, impotriva constructiei Catedralei etc. Acum ... mi-am cam schimbat opinia - desi inca nu sunt sigura ca Dumnezeu exista :D In primul rand, pentru ca mi-am dat seama ca o mare parte din principiile noastre morale se bazeaza pe crestinism - cum ar fi, ideea de egalitate in drepturi. Ideea ca toti oamenii sunt copiii aceluiasi Dumnezeu, au o valoare proprie si egala si obligatii egale in fata acelui Dumnezeu a fost introdusa de crestinism, era o notiune absolut straina pentru cam orice alt sistem de gandire existent pana atunci. La fel si ideea ca iertarea este un lucru bun, ca daca cineva te insulta, de pilda, chiar nu este ok sa il omori - erau concepte straine intr-o lume in care apararea onoarei era cel mai important lucru. Pe principiile crestine se bazeaza democratia asa cum o cunoastem astazi - da, o forma a sistemului aparuse in Grecia antica, dar era destinat doar unei anumite paturi, nu era pentru femei si sclavi, de pilda. Existau si alte diferente fata de modul in care este vazut azi. Nu este coincidenta nici ca tarile crestine au fost primele care sa elimine sclavia, iar Marea Britanie a fost prima tara din lume care a inceput o lupta generalizata impotriva acesteia - navele britanice patrulau marile si oceanele pentru a opri comertul cu sclavi. Infanticidul era o forma de family planning larg acceptata in trecut, cand tatal, in general, avea drept de viata si de moarte asupra membrilor familiei - si larg practicata inclusiv in democratica Atena, de pilda. Sunt doar cateva exemple, dar chiar as putea continua. Da, orice institutie poate deveni corupta, asadar nu e de mirare ca unele biserici au avut sclavi, sau au pornit razboiae religioasa, au persecutat oameni de alta religie etc. Chiar si in aceasta forma corupta, existenta religiei crestine si a bisericilor care o predicau au permis totusi perpetuarea si dezvoltarea, in timp, a acestor idei de egalitate in drepturi, iertare, compasiune, care formeaza si azi baza principiilor morale a majoritatii tarilor crestine si a tarilor puternic influentate de catre acestea.
SavSamuShaman
SavSamuShaman Acum lună
ce ai ma cu moromete??
MD
MD Acum lună
Ce parere ai despre pocaiti?
Daria Mihaela Banica
Daria Mihaela Banica Acum 2 luni
Cred că ora de religie e necesară, dar cum ai spus și tu până îl clasa a doișpea e mult prea mult.
Anime Central
Anime Central Acum 2 luni
Bun bun, meriti mai multi abonati.
Sulca Elisabeta
Sulca Elisabeta Acum 2 luni
Unul a facut și el un videoclip despre despre acest subiect și dacă a fost destept a oprit comentariile și ca răsplată în 2 ani a strâns și el 500 de vizualizari.
Gabriela Sandu
Gabriela Sandu Acum 2 luni
Eu nu m-am abonat dar ma uit mereu la clipurile tale
Alexandru Iulian Nicolae
Alexandru Iulian Nicolae Acum 2 luni
Ar trebui ca religia sa fie predata pana in clasa a 8 a.
DrKSofT
DrKSofT Acum 2 luni
IN SCOLI DA ARE CE CAUTA CA RELIGIA ESTE A OAMENILOR NARE CE CAUTA IN POLITICA ;) :P
Atena Stoica
Atena Stoica Acum 2 luni
Auziii ca eva a mancat un mar e clar ca nu ai citit biblia
Georgiana Rusu
Georgiana Rusu Acum 2 luni
Pro, dar pentru religia așa cum ar trebui sa fie.. Nu ca în România când îți spune profesoara de religie că ești venită de la Satana doar pentru că porți glugă neagră sau blugi rupți.. Când proful de religie te face c... Pt ca ai venit cu rochie până la genunchi la un eveniment de la școală.. Dar apoi vine la oră să vă învețe despre credință,bunătate.. Si alte valori morale pe care oricum el nu le are..
Andrei Vlogger
Andrei Vlogger Acum 2 luni
Eu cred in dumnezeu,si cred ca e bine sa se predea religia in scoli,dar trebuie sa recunosc ca mai ajuta la ceva religia in scoli,mareste media generala!!
R.V.F
R.V.F Acum 3 luni
“Nu știu” din ce motive sau abonat atâți oameni la canalul tău, ceva bun, productiv nu se găsește la tine.
Yashuah Junior
Yashuah Junior Acum 3 luni
Eu zic sa cauti niste subiecte care chiar le intelegi
CARMEN PETRESCU
CARMEN PETRESCU Acum 3 luni
PAI DE ASTA AJUNG COPII LA PACATE GRELE CĂ NU SÎNT CATEHIZATI. ORA DE EDUCAȚIE SEXUALĂ O APROBI? VEZI POATE ÎȚI IA FOC GURA.
luca marcu
luca marcu Acum 2 luni
Taci copile e o opinie si fiecare poate sa creada ce vrea
Delia Tamaș
Delia Tamaș Acum 3 luni
Pro
radu ionescu
radu ionescu Acum 3 luni
DACA SATANA PRIN CORUPTIE PROSTIE NEBUNIE SATANISM PACATE FARADELEGI INCALCAREA CELOR 10 LEGI DIVINE A CONDUS PROSTII NEBUNII SI SATANISTII CORUPTI IN IADUL INTUNECAT AL CORUPTIEI SARACIEI BOLI PANDEMIEI MORTI DURERI SUFERINTEI ECT DUMNEZEU PRIN LEPADAREA DE SATANA DE TOATE PACATELE SI IMPLINIREA CU SFINTENIE A CELOR 10 LEGI DIVINE NE CONDUCE SPRE RAI IMPARATIA BINECUVINTA DE DUMNEZEU A LUMINI PACI PROSPERITATI MINTUIRI LIBERTATI PSIHICE SUFLETESTI FERICIRI ETERNE
Vlad Constantin
Vlad Constantin Acum 3 luni
Cu Biblia evreii au cucerit intreaga lume deci pe scurt astazi avem o cultura evreiasca. Nu ma crezi citeste biblia
Vlad Constantin
Vlad Constantin Acum 3 luni
Toate institutiile sunt acolo pt a te control. Nu te educa pt beneficial tau ci pt beneficiul lor
Elena Florea
Elena Florea Acum 3 luni
Bravo lnsfarsit cineva lnvata populația la ceva bun adică la Dumnezeu
Doru
Doru Acum 3 luni
Contra . Religia in scoli nu face decat sa indobitoceasca copii, asta cu "teama de iad" duce la pricipii ok, in realitate nu este deloc asa Inoculatea acestei frici in mintea copiilor ,micuti, este crunta si efectele GRAVE se vad la maturitate , Religia nu educa , nu invata nu pregateste copilul pentru viitor, De fapt TINE copilul in "timpul trecut"
claudiu dragomir
claudiu dragomir Acum 3 luni
Eu cred in dracu
Doru Dumitru Iordache
Doru Dumitru Iordache Acum 3 luni
Asculta si nu crede
Adriana Dinca
Adriana Dinca Acum 3 luni
Bineînțeles
Marius ABC
Marius ABC Acum 3 luni
Citeste Biblia cu dorinta de a afla adevàrul.
Bianca Zamfirescu
Bianca Zamfirescu Acum 3 luni
Eu zic că religia ar trebui să fie o oră opțională, adică sa poată alege oricine dacă vrea sau nu (e doar o părere :) )
Constantin Caciuc
Constantin Caciuc Acum 3 luni
Prietene te depășește subiectul, ai grija ca ei în desert Numele Domnului Dumnezeu,Dumnezeu nu se lasă batjocorit ,ce seamănă omul aceia va secera .
SMR_ 2k
SMR_ 2k Acum 3 luni
I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time And i think that's why we were brothers I used to say i live my life a quarter mile at a time And i think that's why we were brothers I used to say i live my life a quarter mile at a time And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time I used to say i live my life a quarter mile at a time And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers And i think that's why we were brothers
coita cristian
coita cristian Acum 3 luni
Faptul ca unui copil i se zice sa nu fure sau sa nu minta, pentru ca altfel va ajunge in Iad, unde va suferi foarte mult, se numeste abuz psihic si șantaj emotional. Aceste doua aspecte pot avea efecte traumatizante pentru psihicul copilului. Cum sa faci un copil, sa inteleaga, de ce nu e bine sa furi, fara a-l santaja? Îl intrebi daca lui i-ar place sa fie furat. Nu e nevoie de nicio amenintare divina.
coita cristian
coita cristian Acum 3 luni
Vorbeai despre principiile morale. Ideea e ca nu exista niciun principiu moral care sa nu il pot aplica in lipsa religiei. Cand ai spus ca fara religie am vedea tineri drogati, nu stiu daca ai fost ironic sau ai vorbit serios. Daca a fost o afirmatie serioasa, e gresita. Vezi tarile nereligioase, cum ar fi tarile scandinave. Aceste tari au una dintre cele mai reduse rate a criminalitatii, din toata Europa. De partea cealalta, tarile religioase sunt tari cu criminalitate ridicata, cu cetateni needucati. Oare pe cine e mai usor sa manipulezi? Pe un om cu scoala sau pe un om ce nu prea a fost prieten cu scoala?
coita cristian
coita cristian Acum 3 luni
Oamenii religiosi nu sunt prosti, cel putin nu se nasc asa. Problema e ca, din cauza religiei, multi dintre ei isi pierd gandirea critica, rationala si logica, mai ales cand vine vorba de religia lor. In orice topic despre sau impotriva religiei se poate observa ca marea majoritate a credinciosilor scriu comentarii bazate pe emotii. Exemplu de comentariu emotional: "Religia ortodoxa e religia adevarata" Aceasta afirmatie se bazeaza in totalitate pe emotiile omului, neavand niciun fundament rational. Alta problema, ce nu o observa oamenii credinciosi, e faptul ca ei considera ca un comentariu emotional, poate fi acceptat ca si argument. FALS.
coita cristian
coita cristian Acum 3 luni
Ai uitat sa mentionezi ca Biblia mai are: sclavagism, pedofilie, abuz psihic si sexual asupra femeilor.
Start Mar
Start Mar Acum 3 luni
Ce-i aia religie?
Corina Darie
Corina Darie Acum 4 luni
Cele 2 profe de religie pe care le.am avut, in generala si liceu, au fost niste persoane super deschise la idei si dispuse sa discutam despre diverse. In liceu cu atat mai mult cu cat eram mai maturi. Am vorbit despre credinta in fantome, reincarnare, celelalte religii, s.a. Aveam colegi care puneau intrebari despre religia ortodoxa care ar fi enervat niste mamaie bisericoase, dar profa acorda fiecarei intrebari atentia cuvenita si raspundea cat de bine putea. Eram incurajati sa propunem subiecte, sa ne exprimam opiniile si sa povestim chestii relevante. Faptul ca puteam sa alegem daca sa facem sau nu ora facea ca noi cei care stateam in banci sa fim mai interesati si dornici de a afla cate ceva, pentru ca era de buna voie. Faptul ca ni se mai ridica media generala putin era un bonus:)) Ne.au fost predate lectii conform programei, dar fie mai faceam cate un eseu, fie cate un proiect si dupa discutam despre diverse. Am avut mare noroc.
Matei Alexandroaia
Matei Alexandroaia Acum 4 luni
Asai
Daniel•
Daniel• Acum 4 luni
Pro- religie in scoli
Șenila Ioan
Șenila Ioan Acum 4 luni
Sunt pro
Șenila Ioan
Șenila Ioan Acum 4 luni
Eu ascult de ambi popi
Daniel Alexoni
Daniel Alexoni Acum 4 luni
Părerea mea este că Da, trebuie să se facă religie în școală, pentru că după cum ai spus și tu, suntem printre cele mai religioase țări, iar religia creștin-ortodoxă este majoritară, în ce privește pe cei de alte confesiuni sau religii ei pot opta pentru a studia religia din care fac parte, în ce privește "frica cu iadu" cunosc preoți care îi îndeamnă pe oameni să-L iubească pe Dumnezeu, nu să le fie frică, iar Scriptura spune "Dumnezeu este iubire", faptul că te oprești la anumite anti exemple nu face decât să ducă acest material intr o direcție subiectivă, eu cred că cel mai bun lucru ar fi să ne acceptăm unii pe alții.
Robert
Robert Acum 4 luni
Tinand cont ca am indurat materia asta în școală și pot spune ca structurata foarte prost. Și în loc sa acordam mai mult timp, materiilor importante le spunem copiilor dacă nu credem în Dumnezeu o sa ardem o eternitate în iad sau cei care au citit biblia știu ce spun prin faptul ca la ora de religie ni se prezinta părțile bune, iar cele rele sunt negate. Adevărurile științifice, cum ar fi evoluția sau selecția naturala sunt demonstrate la ora de biologie și negate la ora de religie. Sau copii sunt făcuți sa creadă ca ateismul este sinonim pentru satanism, nazism sau comunism. Copii sunt influențați foarte mult de ce li se spune, mai ales în clasele primare, iar dacă noi credem ca adam a trăit 900 de ani sau ca oamenii arata exact cum au fost puși pe pământ, ca femeile sunt inferioare, sau ca am fost făcuti din pământ, profesorii de religie ar putea sa predea asta asa cum la romana citești scufita roșie.
warrior of Christ
warrior of Christ Acum 4 luni
Nene Cei care sau ocupat pt cultura sint crestinii care au predicat si au invatat lumea alfabetul si sa fie culti Asa ca miscativa creerele Dar satanistii nu vor credinta in Dumnezeu
Space Explorer
Space Explorer Acum 4 luni
Salut Andrei, parerea mea este ca daca se preda religie in scoli, ar trebuii predata ca oricare alta mitologie si nu ca un adevar absolut. Imi aduc aminte cand o profesoara de biologie (cred ca era vorba despre evolutie, in clasele 5 - 8) ne-a spus ca ea ne preda ce scrie in manual, dar adevarul e asa cum ne-a fost predat la ora de religie. Iti dai seama la ce nivel se ridica pregatirea unei/unui astfel de profesoare/profesor? Cam asta era biologia profei din generala: Video 1: ropost.info/flow/osKRboeahpWkrpA/video.html Video 2: ropost.info/flow/1JlxnHp0oWjQsog/video.html Daca cineva considera ca Isus e salvatorul lui/omenirii, asta e un adevar personal, care nu e testabil si falsificabil. Isus zicea ca bolile is provocate de demoni. Astazi stim de bacterii, virusuri (dupa ce s-a invetat microscopul electronic), etc. si am lasat demonii la o parte. Si inca ceva ca info: Demonii au fost "demonizati" de Sf. Augustin in lucreate "De Civitate Dei", inspirandu-se din mitologia greaca unde daimonii erau personaje mitologice situate ca "rang" intre oameni si zei. Erau detinatori ai cunoasterii. Cuvantul daimon semifica cunoastere in limba greaca, e echivalentul cuvantului scientia din latina. Sf.Augustin ii considara rai fara exceprie. "De Civitate Dei" a fost publicata candva intre 400 - 500 era noastra, adica la cateva sute de ani dupa Isus. Daca o religie sau o carte sfanta face o afirmatie testabila despre lume, atunci o putem testa utilizand metodele stiintifice. Daca se dovedeste a fi falsa, asta e realiatetea in care traiesti, indiferent de ce iti place sa crezi. Dar, la orele de stiinte nu trebuie sa se tina cont de credintele personale. Nu predam Evolutia pentru ca se contrazice cu credintele personale. Asa ceva nu e normal. O Teorie Stiintifica e un adevar observabil, testabil, pe baza careia se pot face predictii, si e la fel de adevarata pentru toata lumea indiferent de credintele personale. Teoria Stiintifica nu e un adevar absolut, e cea mai buna aproximare a realitatii. Teoria Stiintifica poate fi actualizata daca se dispune de date mai bune sau poate sa isi piarta titlul de Teorie Stiintifica daca se poate demonstra contrariul. Eu consider ca la scoala trebuie sa inveti cum sa gandesti si nu ce sa gandesti. Metodele pedagogice sunt invechite si nu atrag interesul elevilor. Sa nu mai numaram profesori slab pregatiti si dezinteresati. Vine profu/profa de mate si iti tranteste un S mare pe tabla. Iti zice asta e o integrala. Apoi iti arata cum se rezolva si iti da tema acasa. Punct! Nu iti arata si la ce e buna integrala aia. Nu iti spune ca Newton a descoperit calculul integral si diferential pentru a putea descrie miscarea corpurilor ceresti. ( ropost.info/flow/xcSekXuoe6Sp3og/video.html&feature=emb_logo ) (De precizat e ca si Leibniz a descoperit acelasi calcul in aceeasi perioada.) La chimie iti tranteste profu/profa direct pe tabla, asta e Heliu, asta e Carbon. Nu iti spune de unde provin elementele. Nu..., ca ti-a spus la ora de religie ca le-a facut Yahweh in 2 - 3 zile sau ceva aberatii de genu. Nu inveti ca elementele din Tabelul Periodic sunt create in nucleele stelelor prin fuziune nucleara (incepand cu atomi de heliu) si unele elemente mai grele sunt create in momentul cand stelele mor (supernove). Nu iti spune ca elementele din care esti alcatuit sunt coapte in interiorul stelelor, si nu le-a facut Yahweh prin magie. La nici o ora de stiinte nu ti se preda Metoda Stiintifica. Nu ti se explica ce e o Teorie Stiintifica si majoritatea elevilor raman cu impresia ca Teoria Stiintifica e acelasi lucru cu teorie din limbajul comun, adica o idee netestata. De aceea exista impresia ca Teoriile Stiintifica sunt negociabile si iti alegi ce iti place sa crezi. Legea gravitatiei nu a scris-o cineva dupa cum a crezut el. Si daca nu iti convine cat iti afiseaza cantarul, o modifici in asa fel incat o sa ai greutatea dorita. Daca nu intelegi realitatea pe care Stiinta ti-o ofera prin metodele si instrumentele ei, esti predispus sa ai o asemenea parere. Si asa apar discutii inutile in legatura cu Big Bang-ul, Evolutia si mai nou Gravitatia e negociata de Flat Earth Society si admiratorii ei. Apropo de testarea afirmatiilor din ... ropost.info/flow/qpVibYuTp2m7lp4/video.html Exista scoli de profil religios pentru cine isi doreste sa trateza religia ca un adevar absolut. Nu ca ar fi adevarata daca e tratata asa, dar la o astfel de scoala mergi din proprie initiativa. In ceea ce priveste moralitatea, nu prea vad legatura cu religia. Stii si tu cat de sangeros e Vechiul Testament. Moralitatea asa cum o stim noi in secolul 21 nu provine din Biblie . Tarile cu cel mai mare numar de atei sunt mult superioare tarilor religioase din punct de vedere moral, nivel de trai, etc. Salutar!
MIHAI_XD
MIHAI_XD Acum 4 luni
CE face tatiiiiii!!!!!!!😂😂😂😂😂😂😂😂😉😉😉😉😎
Antonio C4you
Antonio C4you Acum 4 luni
Nu as crede ca e singura tara din UE dar GRECIA?
Gratiela Pop
Gratiela Pop Acum 4 luni
IUBIRE, JUSTIȚIE, ADEVAUL toate te învață religia. DUMNEZEU A DAT O SINGURĂ CARTE ADEVĂRATĂ BIBLIA,
Sorin Haranita
Sorin Haranita Acum 4 luni
Prietene , pana sa vad clipul asta te apreciam oarecum dar cu kkt u asta de clip ne ai demonstrat k esti de kkt ca multi altii din breazla ta.. face-ti lumea sa râda cu umor simplu k asta e treaba voastra Inteligentilorr ‼
Deliman Adrian
Deliman Adrian Acum 4 luni
Religia nu are ce căuta în școli
Laurentiu Brebenica
Laurentiu Brebenica Acum 4 luni
Omule Ai Grija De Viata, Ta Cu Dumnezeu Nu te Joaca, Vei Pierde. Satan A Pierdut Si El Vrea Ca Si Tu Sa Pierzi Mantirea Prin Credinta în Isus Cristos Cel Înviat Din Morti A Trea Zi Satan E Un Mincinos Criminal Distrugator, El Operiaza înviata ta Prin Minciuna Necredintei Pentru A Te Duce Acolo Unde Si El Ales Prin Mîndrie Sa Fie Despartit de Dumnezeu O Eternitate Crezand Ca Si El Poate Fi Egal cu Dumnezeu, Sfrsitul Lui Va Fi În Lava cu Foc Si Puciosa pentru todeauna În Vecivecilor.,Scopul Lui E de a Te Duce Cu El INchinurile Vejnice si Pe Mine La fel VESTEA BUNA ESTE ISUS CRISTOS E Calea Adevarul si Viata Si EU Aleg Sa Ma Închin Lui Isus Cristos si Sa Cred Ca A Înviat din Morti A TREA ZI Isus Te Iubeste. Mai Mult Decat Poti Sa Îți Imaginezi El Te Cunoaste Zi De Zi Plnge Pentru Tine Poate Vei Spune Plnge pentru Toți DACA Numi Tu Si EU Am Fi Fost Pe Pamntul Acesta EL Ar Fi Venit Sa Moara ÎN Locul Tau Si Almeu. Isus Te Iubeste.❤
Geanina Rentea
Geanina Rentea Acum 4 luni
Soțul meu când era elev era dat afara din clasa de la ora de religie pentru că era penticostal
Andreas M.
Andreas M. Acum 4 luni
Ori Ateu ori Credincios tot ne rugăm la mate
ianis Chițu
ianis Chițu Acum 4 luni
Îmi trebuie ora religia ca să îmi fac temele la mate și romana
tecul
tecul Acum 4 luni
Eu cred ca ar drebui sa fie mofificata ora de religie sau sa fie o ora optionala
Andy speak
Andy speak Acum 4 luni
Religia o sa moara la apogeul tehnologiei Cartea lui Eli” filmul asta explica prea bn scopul religiei 👌💯
Andreea Luciana
Andreea Luciana Acum 4 luni
La mulți ani!
Alexandru Apostoleanu
Alexandru Apostoleanu Acum 4 luni
Care vrea sa faca ora de religie o face care nu nu
Ioan Chiscop
Ioan Chiscop Acum 4 luni
Intrebare: Crezi in Dumnezeu?
luca marcu
luca marcu Acum 2 luni
Kinda
Gabriel Badea
Gabriel Badea Acum 4 luni
De acord cu religia in scoli. Cu religia, nu cu superstitiile si obiceiurile populare. Istoria Bibliei, a evreilor, a bisericilor istorice/tradiționale(ortodoxa si catolica), a protestantismului, a islamismului...astea sunt ok. Religia crestina(fiind o tara crestina), ar trebui sa se invete religia direct de la sursa, adica din Biblie, nu din datini si tradiții. Vrei sau nu, religia face parte chiar din cultura generala, chiar si pt atei, dar daca e invatata din obiceiuri, datini, superstitii si tradiții, si nu din Biblie si istorie, se ajunge la concluzii de felul: "oamenii religiosi au IQ-ul mic" ceea ce e fals. Norvegia spre exemplu, are peste 80% o populatie creștină si nu este deloc o tara nedezvoltata si populație deloc lipsită de inteligenta.
Gabriel Badea
Gabriel Badea Acum 4 luni
In Biblie nu scrie ca fructul ala era mar. Error, error, error...
Florica Horhocia
Florica Horhocia Acum 4 luni
Religia trebuie in scoli, fără Hristos nu se poate trăi
Cei Trei Gameri
Cei Trei Gameri Acum 4 luni
pandemie =>religie =>fortnite
Naomi Enache
Naomi Enache Acum 4 luni
Elevii de alta religie sau confesiune au dreptul sa nu facă ora de religie ortodoxa. Pot lua note sau o dovada de la propria biserica, ca sunt de alta religie.
Mast3rul MLBB
Mast3rul MLBB Acum 4 luni
Huh, religia... Doar un sistem de manipulare in masa. Benefic, da... benefic societatii, dar cu un pret prea mare. O sa mai trebuiasca 100 de ani sa ne descurcam fara religie.
danymelen
danymelen Acum 4 luni
Pro
MIHAI Battle
MIHAI Battle Acum 4 luni
Religia cred că este foarte importantă atât pentru moralitate cât și pentru iubirea și respectul față de cel de lângă tine dacă altfel cu ai zis și tu o sa fie numai copiii care se bate și se scuipă la colțul blocului...
MIHAI Battle
MIHAI Battle Acum 4 luni
Eu unul îl iubesc pe dumnezeu și aș vrea ca toți să facă la fel❤❤❤
CROMATIC STUDIO
CROMATIC STUDIO Acum 4 luni
ropost.info/flow/q7mbqXlxhG3Kp6I/video.html
Avenger
Avenger Acum 4 luni
Parerea mea e ca religia trebuie predata in scoala. Ajuta la definirea si mentinerea echilibrului crestin ortodox. Sigur o sa imi sariti in cap, cei ce nu cred sau sunt de alte confesiuni, o sa creasca tensiunea in voi. Nu aduceti cancerul de vest aici, mentineti traditia ca fara aceasta suntem goi. Apropo nu sunt religios.
Gʀєу Mαттєʀ
Gʀєу Mαттєʀ Acum 4 luni
5:38 Teoria marii explozii nu este altceva decat analiza si observatiile unor oameni pe baza cunostintei lor, cunostinta acumulata partial tot din teorii. Teoria nu este acelasi lucru cu realitatea. Realitatea, sau Adevarul este cunoasterea lui Dumnezeu, cunoasterea lui Hristos. Deci, cum poti sa crezi ca stii cum a fost creat universul cand tu insuti stii ca ai creierul limitat? Este absurd, dar asta este o problema a umanitatii. Pentru ca oamenii vor sa faca progrese in lumea asta care ei o considera loc permanent de vietuire(cand de fapt cu totii stim ca o sa murim) si neprimind raspunsuri legate de interesele lor pamantesti de la Dumnezeu(pentru ca Dumnezeu ne vrea in Rai mai degraba decat bantuind in lumea asta trecatoare), au decis mai degraba sa isi usureze povara asta din spate si sa continue pe cont propriu. Adica sa incerce cumva sa explice lumea lor din perspectiva lor si sa Il elimine pe Dumnezeu din ecuatie, ca oricum nu primesc nici un raspuns de la El. Sute de ani mai tarziu am ajuns aici. Sigur, Dumnezeu i-a dat omului liberatate sa creada si sa faca cum vrea si ce vrea. La Judecata de apoi fiecare va trebui sa dea raspuns Celui ce le-a facut pe toate, la fel cum si noi dam raspuns pentru faptele ce sunt impotriva legii, la fel va trebui sa dam un raspuns pentru faptele cele impotriva lui Dumnezeu. Unii nadajduiesc in mila si rascumpararea lui Hristos iar altii continua cum vor. Fiecare este liber sa faca cum vrea si din perspectiva crestinului cu bun simt, Dumnezeu judeca pe fiecare, nu noi. Atat timp cat nu suntem galagiosi sau nepoliticosi cu credinta noastra, nu cred ca deranjam pe cineva. La fel asteptam si noi sa fim tratati si lasati in pace sa ne rugam si sa credem. In democratie exista regula majoritatii si drepturile minoritatilor. La noi in Romania inca nu exista democratie pentru ca regulile deseori sunt impotriva majoritatii, chiar si atunci cand ele nu usureaza in vreun fel sau ofera posibilitati mai multe minoritatilor.
Gʀєу Mαттєʀ
Gʀєу Mαттєʀ Acum 4 luni
Educatia religioasa sau cateheza dezvaluie prezenta lui Dumnezeu ca autoritate morala superioara omului, idee pe care omul o poarta de-a lungul intregii vieti. Nu implica doar formarea unor principii morale, ci si aplicarea lor de-a lungul vietii, constientizand ca Dumnezeu priveste asupra omului. Copiii cresc si isi continua viata, unii departe de credinta care cad si deseori uita ce au invatat fiind departe Biserica iar altii care continua sa creasca in credinta si devin mai constiinciosi. Ateii prefera sa il nege pe Dumnezeu pentru ca Eu-ul lor nu concepe ideea ca trebuie sa raspunda unei inteligente superioare care exista in afara dimensiunii noastre("mai inainte de toti vecii" Crezul). Presiunea asta a constientizarii faptului ca este cineva care la sfarsitul vietii care il va judeca pe om este foarte incomfortabila asa ca Eu-ul ateilor lor a suprimat si continua sa caute argumente impotriva existentei lui Dumnezeu. De aceea foarte multi cand imbatranesc sau chiar inainte sa moara Il recunosc pe Dumnezeu. Eu-ul lor elibereaza practic constiinta pentru ca nu isi mai are rostul. Eu-ul ateilor se poate observa atunci cand il neaga pe Dumnezeu. Daca Dumnezeu nu ar exista atunci eu nu ar mai continua sa Ii nege existenta. Ar trebui sa avem o mai mare nevoie de a ne intelege pe noi insine.
Geo Green
Geo Green Acum 4 luni
Respect totuși tot ce ai spus tind spre un adevăr totuși pentru cei din școli . Cel puțin asta este părerea mea ce ai spus este un adevăr și ar trebui să fie ceva de acest gen și în școli .
Johnny John
Johnny John Acum 4 luni
Desi nu agreez credinta cultului ortodox care se preda in şcoli ( copiii mei nu participa) totusi ma gandesc ca e cel mai mic rãu ales dintre cele mai mari. Adica, asa cum e ea idolatra si falsa, preda si partile bune... asta fiindca nu sunt lasati si altii de alte confesiuni sa predea si atunci ar fi cu adevarat util. Pocaitii asa cum sunt ei, dar in general peste 90% dintre ei, nu fumeaza, nu consuma alcool etc. Statul nu ar putea sustine asta, deoarece se "inghit" sume fabuloase din vanzarile acestea si chiar ei sunt in spatele businessului. Tigarea,alcoolul sunt daunatoare dar tot se face publicitate si nu sunt interzise...dar centura de sigurata din automobil e purtata obligatoriu! Atunci unde e grija statului pt siguranta cetateanului? Bullshit... 👎
Scirlav Lavscir
Scirlav Lavscir Acum 4 luni
"Religia" ar trebui sa fie ultima în viața ca opțiune în viața unui om cu creier.. de preferat atunci când știința nu oferă un răspuns... Dar chiar și atunci trebuie căutat în continuare
Vlad Lixandru Moisuc
Vlad Lixandru Moisuc Acum 4 luni
Nu ne trebuie religie la scoala, avem destula acasa si la biserica :))
Remy1738
Remy1738 Acum 4 luni
6:30... Awww, my dog! What's up?
Ghergus Gabriel
Ghergus Gabriel Acum 4 luni
Hai sa fim seriosi ,sunt in lumea asta cateva miliarde de persoane care nu au treaba cu crestinismul ,dar ce sa vezi...au practic acelasi cod etic sau moral ca al nostru !!!Pai cum asa ?Pentru ca suntem (aproape )toti fiinte rationale .
Randy Ops
Randy Ops Acum 4 luni
Mai bine ar baga in scoli religia "Codul Rutier" sa invete toti pietonii si biciclistii cum trebuie sa circule, pentru ca sunt participanti la trafic. Fie ca ai sau nu permis de conducere, esti participant la trafic.
Antonio 180
Antonio 180 Acum 4 luni
Ora de religie=o pauza bine meritata
ALEXANDRA ELENA IONESI
ALEXANDRA ELENA IONESI Acum 4 luni
religia este inutila in scoli la fel ca multe materii.eu cred ca ar trebuii sa facem multe dintre materii optionale, acestea nu ar trebui sa ne afecteze mediile sau rezultatele scolare.si daca romanii iubesc religia atat de mult sa invete princiiile morale si cum sa ai o viata ok
Vintilov vulpoiu alb
Vintilov vulpoiu alb Acum 5 luni
Eu am avut un profesor ce vorbea despre Apocalipsă și conspirații toată ora, și ne certa dacă nu mergeam la Biserică
Stefan Bulugu
Stefan Bulugu Acum 5 luni
Andrei daca vrei ai putea discuta cu mine si te-as ajuta cu foarte multe sfaturi
Stefan Bulugu
Stefan Bulugu Acum 5 luni
Sincer, ar trebui sa fie mult mai explicata religia
Osi 4777
Osi 4777 Acum 5 luni
Republica bananelor cu portocoaie ar fi fosta daca nu puneam unpic frana toti si s lasam pamantul sa respire pana ne trezim ca in simpsons...
Koro Sensei
Koro Sensei Acum 5 luni
Ai cap de ou
Time to Fly
Time to Fly Acum 5 luni
Ar fi bine sa nu uitam ca prima scoala romaneasca a fost infiintata in tinda Bisericii Sf.Nicolae din Sheii Brasovului 1583 - ro.wikipedia.org/wiki/Prima_%C8%99coal%C4%83_rom%C3%A2neasc%C4%83 Ar fi bine sa nu uitam ca primele scoli au functionat multa vreme in incintele bisericilor, mult mai tarziu au inceput a avea propriile cladiri(construite, culmea, tot de Biserica). Ar fi bine sa nu uitam nici de MItropolitul Andrei Saguna care a infiitat nu mai putin de 800 de scoli in Transilvania, a infiitat gimnazii, a tiparit manuale in limba romana si s-a ocupat indeaproape de dezvoltarea culturala a romanilor din Transilvania si nu numai. - ro.wikipedia.org/wiki/Andrei_%C8%98aguna - basilica.ro/grija-sfantului-andrei-saguna-pentru-luminarea-poporului-roman-prin-cultura-s-a-concretizat-in-800-scoli-25-manuale-si-200-de-tiparituri/ Ar fi bine sa nu uitam de - Antim Ivireanul, Diaconul Coresi, MItropolitul Dosoftei si multi multi altii care au depus eforturi enorme ca neamul romanesc de pretutindeni sa devina cunsoscator de carte. Ca vrem, ca nu vrem, trebuie sa recunoastem meritul pe care l-a avut Biserica si ora de religie in tot acest timp. No offence!
Gheorghe Florescu
Gheorghe Florescu Acum 5 luni
Scoala a pornit de langa biserica. Tie iti place poate materialismul dialectic si istoric. Traiesti in lumea lui Dumnezeu.
Sorin Pânca
Sorin Pânca Acum 5 luni
Părere contra: pe timpul comunismului nu se studia religia în școli (eu nu am avut oră de religie) și totuși nu am avut o problemă în a deveni un om moral. De asemenea, părinții mei au fost atei și nu a fost nevoie să mă sperie cu Iadul pentru a deveni un om moral.
Sorina Bushara
Sorina Bushara Acum 5 luni
Religia trebuie predata în biserica. Ești aiurea Harry Potter și biblia... Ești diabolic plictisitor... Nu ai auzit de Isus Hristos care a înviat din morți.
Vasilica Raileanu
Vasilica Raileanu Acum 5 luni
Dumnezeu nu ne vrea religiosi ,ci credinciosi.Religiile sunt facute de oameni. Crestinismul este o relatie cu Dumnezeu,cu Mantuitorul sau( Salvatorul sau) si nu o religie.Crestin, vine de la CRISTOS MESIA(Trimis,Unsul lui Dumnezeu).
Elena Bognariu
Elena Bognariu Acum 5 luni
Are un ROOOL F.F.F.MARE...CREŞTE MORALUL ÎN BIIIINE...👍✌
Adrian V
Adrian V Acum 5 luni
Doamne Ajută !
Mihaela Ittu
Mihaela Ittu Acum 5 luni
Dumnezeu vs satana, vacanta in romania 😂😂😂👍👍👍
puchi ioan
puchi ioan Acum 5 luni
DRACII SI DRACOICELE SATANISTII CORUPTI BLESTEMATI AUTONENOROCITI TRAITI DIN MILA LUI DUMNEZEU PE PROPIETATEA LUI DUMNEZEU SI CIT TIMP INCALCATI CELE 10 LEGI DIVINE REGULA DE CONVIETUIRE NORMALA SANATOASA MINTAL IN SOCIETATE STABILITA DE DUMNEZEU PE PAMINT SA FITI PREGATI SI SIGURI CA DUMNEZEU VA REACTIONA SI VA VA PEDEPSI PEDEAPSA DUPA PEDEAPSA CA FACTURA DE LA CURENTUL ELECTRIC DUPA CARE TOTI CORUPTII MARI SI MICI CARE TOATA VIATA SAU ALIAT COLABORAT CONSTIENTI CU SATANA IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU SI AU PACATUIT INCALCAT CELE 10 LEGI DIVINE VOR ARDE DE VII CHINUITI INGROZITOR PENTRU ETERNITATE IN FOCUL CEL VESNIC AL IADULUI
Constantin Aurel Tutuianu
Constantin Aurel Tutuianu Acum 5 luni
Am înțeles din ceea ce ai exprimat tu că dacă nu mai facem religie la școală ajungem să ne batem sau să dăm în cap la oameni sau să ne îmbătăm fapt care se întâmplă de obicei și înainte chiar dacă făceai religie, etica si morala nu se învață cu ajutorul religiei și cu ajutorul exemplului, lucru pe care l-ai precizat și la urmă te-ai contrazis cu acel final comic și stufos, cei dat un pic cu Tesla în coa doar ca să ai în final oarecum comic
Daniel Vichentie Marcu
Daniel Vichentie Marcu Acum 5 luni
Cum fac rost de Nr tau as vrea sincer sa stau de vb cu tine tata cum fac sa iau legătura cu tine ?
6 MOTIVE PENTRU CARE EȘTI DEPRIMAT
17:49
Andrei Ciobanu
Vizionare 99 K
DE CE N-AȘ SCHIMBA NIMIC LA ROMÂNIA
14:25
Andrei Ciobanu
Vizionare 75 K
ANTONIA - Imi Placi Tu | Official Video
3:16
APROAPE 40 DE ÎNTREBĂRI CU SELLY
7:45
Ionut Rusu
Vizionare 204 K
ADEVĂRUL NU MIROASE A BINE (STORY TIME)
17:09
Andrei Ciobanu
Vizionare 70 K
CUM SĂ NE ÎMBOGĂȚIM
19:01
Andrei Ciobanu
Vizionare 62 K
6 MOTIVE PENTRU CARE E GREU SĂ FII PITIC
11:49
Andrei Ciobanu
Vizionare 51 K
CUM O FACI SĂ SE ÎNDRĂGOSTEASCĂ DE TINE
14:29
Andrei Ciobanu
Vizionare 54 K
COPILĂRIE TRĂITĂ PE FUGĂ (STORY TIME)
12:12
Andrei Ciobanu
Vizionare 42 K
Cafe Music!!Jazz & Bossa Nova instrumental Music!!
4:07:39
Cafe Music BGM channel
Vizionare 35 mil
ADEVĂRUL DIN SPATELE RESTRICȚIILOR
12:10
Andrei Ciobanu
Vizionare 199 K
Ce religie avea Iisus? - Răspuns de părintele Calistrat
32:37
Din Imparatia Domnului
Vizionare 134 K
ANTONIA - Imi Placi Tu | Official Video
3:16
APROAPE 40 DE ÎNTREBĂRI CU SELLY
7:45
Ionut Rusu
Vizionare 204 K
6 MODURI DE A FURA BANI
15:40
Andrei Ciobanu
Vizionare 17 K
My Wife is an EVIL Ghost!
18:39
Matt and Rebecca
Vizionare 2,5 mil
Rich Sister vs Poor Sister!
10:26
Troom Troom WOW
Vizionare 1,8 mil
If Everything Was Like Among Us 8
15:13
Shiloh & Bros
Vizionare 8 mil